January 16, 2014

BOTW: Amanda Quick - O aventura de-o noapte / Second Sight

Ok, am scris aseara rezumatul acestei carti, dar se pare ca azi imi merg toate pe dos si nu mai am draftul... asa ca scriu din nou postarea.

Ok, so last night I wrote the review for this book, saved it and now I can't find it. So, I'm writing again.

"Aflată în dificultăți financiare, Venetia Milton este foarte încântată să fotografieze colecția de relicve și artefacte strânse de o organizație misterioasă, fondată cu două secole în urmă de un alchimist excentric. Considerând că-i este dat să rămână fată bătrână, ea profită de ocazie să petreacă o noapte de neuitat cu stăpânul colecției, Gabriel Jones, fiind apoi pregătită să-și continue viața, păstrând în amintire frumoasa aventură. La scurt timp însă, află șocată din ziare de moartea lui Gabriel, și, ca un omagiu pentru iubirea ei pasageră, Venetia își ia numele de „doamna Jones”. Ca văduvă respectabilă, ea își clădește o carieră de fotograf la Londra, devenind celebră pentru capacitatea de a „vedea” dincolo de simpla imagine și de a capta secretele pe peliculă. Însă toana ei romantică provoacă probleme neașteptate. În primul rând, domnul Jones reapare în viața ei, cât se poate de viu, iar legăturile dintre ei sunt mai puternice decât o simplă amintire pasională. Totodată, abilitățile Venetiei atrag atenția unui individ care ar recurge la orice, chiar și la crimă, pentru a intra în posesia unui secret străvechi, pierdut de secole. Acum, Venetia și Gabriel trebuie să dezlege misterul pentru a reuși să rămână în viață, transformând pasiunea lor în ceva mai mult de o aventură de-o noapte." - recenzia de pe spatele cartii.

"Because she is in financial difficulties , Venetia Milton is very excited to photograph the collection of relics and artifacts collected by a mysterious organization , founded two centuries ago by an eccentric alchemist . Considering that it be given to remain a virgin, she takes the opportunity to spend an unforgettable night with the master of the collection, Gabriel Jones. After that she will be ready to continue her life, keeping the memory of her beautiful adventure. Soon, however, the newspaper writes about the death of Gabriel, and as a tribute to her love, Venetia takes his name - " Mrs. Jones ". As a respectable widow, she builds a career as a photographer in London, becoming famous for the ability to "see" beyond the mere image and capture it on film . But her romantic whim causes unexpected problems. First, Mr. Jones reappears in her life, as alive as anyone can be and the links between them are more powerful than a passionate reminder. However, Venetia's skills attract an individual that would resort to anything, even murder, to take possession of the ancient secret lost for centuries. Now, Venetia and Gabriel must unravel the mystery to be able to stay alive, turning their passion into something more than a one-night affair."- the review written on the back of the book.Eu as vrea sa mai adaug una-alta, cum altfel? Ce e foarte important de stiut e ca atat Gabriel, cat si Venetia au puteri paranormale. Interesant, nu? Si nici angajarea ei pentru fotografoerea relicvelor si artefactelor nu e o intamplare, pentru ca tatal lui Gabriel stia de abilitatile Venetiei si a fost sigur ca cei doi vor forma un cuplu pana la urma, asa ca...a luat lucrurile in propriile maini si i-a adus pe cei doi la un loc. Bineinteles, cu alt scop, nu acela de a-i cupla. Sneaky man!  :)


I would like to add some more details...what is important to know is that both Gabriel and Venetia have paranormal powers. Interesting, right? An her being hired to photograph the collection is not a pure coincidence, everything happened as the father of Gabriel planed. He knew that they would be a couple in the end :) Sneaky man! 

Cand au facut dragoste pentru prima data, Gabriel si-a dat seama tarziu ca Venetia era virgina si i-a promis ca data viitoare va fi asa cum trebuia sa fie, nu in graba. Ceva mai tarziu, doi hoti incearca sa fure un jurnal cu formula unui elixir care iti amplifica puterile paranormale si cufarul pe care era inscriptionat antidotul pentru acel elixir, fara de care formula te ucidea. Venetia a fost scoasa la timp de acolo, iar Gabriel si-a inscenat moartea. Din fericire sau nu, hotul care a scapat a furat doar jurnalul, lasand in urma cufarul. Dar ziua urmatoare, ziarele scriau ca el a murit. Trist, dar era un rau necesar, pentru ca persoana care a angajat hotii sa incerce sa fure cufarul din nou si Gabriel sa o prinda! Dupa ceva timp, Venetia isi face apariti in societate ca "doamna Jones", vaduva lui Gabriel. Si pentru ca era o tinta sigura, Gabriel "reinvie", spunand ca a scapat cu o amnezie si abia acum si-a adus aminte cine e. He's sneaky, like his dad!

After their first time together, Gabriel realized that she was a virgin and promised her that she would have the perfect time the next time they will make love. A few hours later, two thieves try to steal a chest and the diary with the secret formula, but one of them died so the only thing taken was the diary. The next day, the papers wrote that Mr. Jones is dead and Venetia, as a tribute to their love, took his name, so she became Mrs. Venetia Jones, the widow of Gabriel. Because there was the possibility that the man that hired the thieves go after Venetia, Gabriel decided to return, saying that he escaped death and had amnesia until a few days ago. Sneaky as his dad! 

Acum incepe partea pe care nu o prea pot explica fara sa ma balbai. Un coleg de-al Venetiei, fotograf, a fost angajat sa o spioneze pe aceasta, pentru a gasi cufarul sau cel putin pozele cufarului. Pentru ca nu a reusit, a fost ucis. Se pare ca ucigasul nu e la prima crima, el omorand un batran bogat, pentru a se deghiza ca el si a-i folosi banii pentru investigatii. Dar nu era singur, avea o iubita care a inceput sa o urasca pe Venetia. De ce? Pentru ca iubitul ei a inceput sa se indragosteasca de fotografa. A, am uitat sa mentionez ca si cei doi raufacatori au puteri paranormale...they are strange. OK, pana la urma tipul moare muscat de un sarpe in propriul sau laborator, in timp ce se lupta cu Venetia si Gabriel, iar iubita lui bea elixirul fara antidot, astfel incat, mai tarziu innebuneste si se sinucide. Si cam asta e tot. Dar oricum, am lasat multe scene pe din-afara, ca e foarte complicat de povestit ceva atat de detaliat. Dar va asigur ca daca cititi cartea, o sa intelegeti. Totul e explicat atat de frumos...

And now begins the tough part of the story, the part I cannot say without stuttering. One of Venetia's colleagues, a photographer, was hired to spy on her, to find out if she has the chest of pictures of the chest, because a secret formula was written on the lid. Because he didn't manage to do it, he got murdered. The killer had history in killings, the previous victim of his was an old man. He had a girlfriend that hated Venetia, because the killer liked her and wanted to make a move on her, but Gabriel returned at the same time. Oh, and the killer and his girlfriend had paranormal powers, too. Well, the bad guy dies bitten by his snake, while fighting with Gabriel and Venetia and his girlfriend drinks the potion that was supposed to enhance your powers, not knowing that it would kill her because the formula must be used with simultaneous with the antidote. So, she gets crazy and kills herself. :) And now, Venetia and Gabriel can live happily ever after. Note that I left many scenes untold, because something this complex cannot be shortened. But if you'll read the book, you'll understand everything.Dupa cum v-am obisnuit, si Ana are o recenzie saptamana asta. Daca nu ati avut timp sau curaj sau mai stiu eu ce, ea va face un rezumat al trilogiei "Fifty Shades of Grey".
Dar ce nu stiti si e nou, e ca mai avem o impatimita a cartilor, Diana, care ni se alatura incepand de azi. Dar ea are alt stil, ea a scris azi despre un thriller - "Ucenicul".

4 comments:

 1. pare o cartea foarte interesanta. Nu stiam ca Amanda Quick ar putea fi pe placul meu. Am cateva carti de-ale ei in biblioteca asa ca o sa le acord mai multa atentie.. :D
  pupicei!

  ReplyDelete
  Replies
  1. te pup si eu! nici eu nu credeam ca o sa imi placa, dar daca are si dragoste si actiune, atunci e pentru mine, cu dedicatie!

   Delete
 2. Intotdeauna mi-a placut Amanda Quick. Imi place stilul ei de historical. Asta nu am citit-o si nici nu o am, dar am de gand sa remediez asta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sa-mi spui ce parere ai despre ea daca o citesti! :)

   Delete